Algemene gegevens
Naam praktijk: GbGGZ Rondomzorg
Naam regiebehandelaar: Mw. drs. M.W. van Bork
Adres: Zuidvliet 662 8921 EZ Leeuwarden
Tel nr: 058–2990250
E-mailadres: gbggz@rondomzorg.nl
KVK-nummer: 63353350
Website www.rondomzorg.nl
BIG- registratie: 69064374325
Overige kwalificaties: GZ- psycholoog (BIG), orthopedagoog- generalist (NVO)
Basisopleiding: psychologie
AGB-code praktijk: 94058431
AGB-code persoonlijk: 94008060
Hulp bij en diagnostiek naar
Rondomzorg Generalistische Basis GGZ biedt hulp bij:
- opvoedingsproblemen;
- gezinsproblemen;
- stressgerelateerde klachten;
- relatieproblemen;
- ontwikkelingsstoornissen;
- gedragsproblemen;
- leerproblemen;
- persoonlijkheidsstoornis;
- seksualiteitsproblemen;
- hechtingsproblemen;
- stemmingsproblemen;
- comorbiditeit van stoornissen.
Wij doen diagnostiek:
- bij aanwijzingen van ontwikkelingsstoornissen (adhd, pdd-nos, conduct disorder, odd, etc.);
- bij aanwijzingen van hechtingsproblemen;
- in geval er een IQ bepaling nodig is (zowel bij jeugd als volwassenen);
- bij aanwijzingen van een verstoorde sociaal-emotionele ontwikkeling.
- Diagnostiek wordt gesteld door mw. drs. M.W. van Bork, GZ- psycholoog (BIG) en orthopedagoog-generalist (NVO), of wordt gedaan door één van de andere behandelaren onder supervisie van mw. drs. M.W. van Bork.
- De intake wordt gedaan door de regiebehandelaar, mw. drs. M.W. van Bork. Het uitvoeren van de behandeling kan (gedeeltelijk) worden gedaan door één van de andere behandelaren, onder supervisie van de regiebehandelaar.
Behandelaren
Binnen ons praktijk zijn de volgende behandelaren werkzaam:
- Mw. drs. M.W. van Bork, GZ- psycholoog (BIG) en orthopedagoog- generalist (NVO): regiebehandelaar GbGGZ Rondomzorg
- Mw. drs. S. Paulussen, basispsycholoog (NIP)
- Mw. drs. M. Postma, Orthopedagoog
- Mw. D. Rubingh (Bac), HeartMathTM Coach, poly-energetisch Therapeut en coach
- Dhr. R.M. de la Porte (Bac), basisdiagnostiek Kinder & Jeugd, coach en Kort Ambulant Therapeut
Wachttijd voor intake en behandeling
Cliënten kunnen op de website informatie vinden over wachttijden voor intake en behandeling. Dit is te vinden via de volgende link: https://www.rondomzorg.nl/1e-lijns-psychologenpraktijk/1e-lijns-algemeen/
Werkwijze
Binnen GbGGZ Rondomzorg kunnen er vier soorten behandeling worden geleverd:
- Prestatie kort;
- Prestatie middel;
- Prestatie intensief;
- Prestatie chronisch.
De cliënt heeft een doorverwijzing nodig van een huisarts, jeugdarts of bijvoorbeeld een bedrijfsarts. Om optimaal te kunnen helpen doen wij een kort intakegesprek en een kort adviesgesprek na de behandeling. Wij hebben contracten met zorgverzekeraars. Op onze website www.rondomzorg.nl kunt u hier meer informatie over vinden. Wij hebben korte lijnen met behandelaren in de Specialistische GGZ, waar wij naar kunnen doorverwijzen.
Aanmelding en intake
De aanmeldprocedure werkt als volgt:
cliënten kunnen zich aanmelden via de website https://www.rondomzorg.nl/aanmelding/ of door te bellen naar het secretariaat (058–2990250). Binnen een week belt secretariaat naar de cliënt om informatie op te vragen (denk aan zorgverzekering, verwijsbrief etc.).
nadat de basisgegevens en/of verwijsbrief door het secretariaat is ontvangen, zal het secretariaat binnen een week contact opnemen met de cliënt om een intake met de regiebehandelaar in te plannen. De cliënt krijgt per e-mail en/of telefonisch een bevestiging van de afspraak tijdens het intakegesprek wordt de hulpvraag verhelderd en wordt de cliënt ingelicht over de werkwijze van Rondomzorg (onder andere wie aanspreekpunt tijdens de behandeling is, dat er wordt gemonitord over de resultaten van de zorg – ROM – en de bereikbaarheid buiten kantoortijden). Indien de hulpvraag bij ons op juiste adres is zal na het gesprek een behandelplan worden opgesteld door de regiebehandelaar. De eerste consultafspraak kan direct na de intake worden gemaakt met de betreffende behandelaar, via het secretariaat. Indien GbGGZ Rondomzorg geen passend aanbod heeft op de hulpvraag en de benodigde ondersteuning, wordt de cliënt terugverwezen naar de verwijzer (met een passend advies).
Samenwerking
GbGGZ Rondomzorg werkt samen met huisartsenpraktijken en Zorgcoöperatie Noord ua voor onder andere doorverwijzingen en consultaties. Ook heeft GbGGZ Rondomzorg contacten met GGZ-instellingen, VNN, wijkteams en andere zorgverleners in Friesland. Dit biedt de mogelijkheid om met collega-instellingen te overleggen omtrent het uitvoeren of actualiseren van diagnostiek, het aanpassen of starten van een (meer of minder specialistische) behandeling, medicatieregulering en doorverwijzing voor behandeling of diagnostiek. Met de volgende behandelaren hebben we regelmatig contact:
- Dhr. M.R.A. Santana (BIG-registratienummer: 39026438101)
- Jonx Lentis (BIG-registratienummer psychiater mevr. T.F. Schreiber: 19038646401);
- VNN
Bereikbaarheid
GbGGZ Rondomzorg is te bereiken van maandag tot en met vrijdag van 9.00 – 17.00 uur op 058–2990250. Na kantoortijden en in de weekenden is GbGGZ Rondomzorg te bereiken op het bereikbaarheidsnummer. Middels het bellen naar bovenstaand telefoonnummer en het kiezen van toets 5, wordt er doorverbonden met de bereikbaarheidsdienst.
Bij acute crisis en calamiteiten wordt er contact opgenomen met de huisarts (of huisartsenpost), GGZ (crisisdienst), VNN of spoedeisende hulp.
Kwaliteitswaarborg
De GZ- psycholoog voldoet aan de volgende kwaliteitseisen:
- intervisie
- visitatie
- bij- en nascholing
- registratie-eisen van specifieke behandelvaardigheden (o.a. SKJ)
- de beroepscode van beroepsvereniging en anderen (NVO, NIP)
De eisen van de GZ-psycholoog zijn te vinden via de volgende link: https://www.bigregister.nl/herregistratie/gezondheidszorgpsycholoog/
Omgang met cliëntgegevens
De behandelaar vraagt om toestemming van de cliënt bij het delen van gegevens met niet bij de behandeling betrokken professionals. In situaties waarin het beroepsgeheim mogelijk wordt doorbroken, wordt gebruik gemaakt van de daartoe geldende richtlijnen van de beroepsgroep. Het betreft hier o.a. kindermishandeling en huiselijk geweld (bij conflict van plichten, vermoeden van kindermishandeling of huiselijk geweld). Er wordt gebruik gemaakt van de privacyverklaring als de cliënt zijn diagnose niet kenbaar wil maken aan zijn zorgverzekeraar/DIS.
Klachten- en geschillenregeling
De bedoeling met een klachtenprocedure is om voor klanten de mogelijkheid te scheppen om op en aanmerkingen en / of klachten bespreekbaar te maken. De insteek is dat een klant die klaagt een klant is om te koesteren: hij of zij wil graag klant blijven maar wil dat zaken anders of beter aangepakt worden. Rondomzorg wil graag van haar klanten leren. Het is natuurlijk ook zo dat een klant, zeker als hij / zij een probleem heeft met een van onze medewerkers, misschien een zekere mate van afhankelijkheid kan ervaren. Om die reden hebben wij een onafhankelijk vertrouwenspersoon van de Stichting Klachtencommissie Gezondheidszorg.
Een klacht dient schriftelijk gemeld worden bij het secretariaat van Rondomzorg. secretariaat@rondomzorg.nl of Rondomzorg, afdeling secretariaat, Postbus 2737, 8901 AE Leeuwarden
Het secretariaat zal de klacht doorgeven aan de leidinggevende van de afdeling die het betreft en een afschrift van de klacht doorsturen naar mw. S. Binda-Benist van Stichting Expertisecentrum Klacht- en Gezondheidsrecht (ECKG). Ook de directie van Rondomzorg krijgt een afschrift van de klacht.
De leidinggevende zal de klant (en een eventuele steunfiguur / vertegenwoordiger) binnen 3 werkdagen uitnodigen voor een gesprek. De bedoeling van dit gesprek is om te zien of er zodanig iets veranderd kan worden dat de klant goed geholpen kan worden. Van het gesprek wordt een kort verslag gemaakt waarin gemaakte afspraken duidelijk verwoord worden. Er wordt een afspraak gemaakt voor een tweede gesprek om te controleren of de gemaakte afspraken ook resultaat hebben. Een kopie van het gespreksverslag zal ook naar mw. Binda-Benist en de directie gestuurd worden.
Als een klant niet de ruimte voelt om bij de leidinggevende te melden, of als bovenstaande stappen niet tot bevredigend resultaat leiden, kan er direct contact gezocht worden met mw. Binda-Benist. Zij zal dan bemiddelen tussen de klant en Rondomzorg.
Van alle contacten in deze klachtenprocedure zal een dossier bijgehouden worden. Dit dossier zal te allen tijde ter inzage zijn voor de klager.
U kunt een klacht op de volgende wijze indienen:
- bellen met ons secretariaat indien u een gesprek wenst: 058–299 0250
- contact opnemen met de ECKG
- het klachtenformulier van de ECKG invullen.
Informatie omtrent de klachtenprocedure is te vinden op https://www.rondomzorg.nl/klachtenprocedure/
Regeling bij vakantie en calamiteiten
Cliënten kunnen tijdens afwezigheid van de behandelaar gedurende vakantie en ziekte terecht bij één van de andere behandelaren (mw. M. Postma of mw. S. Paulussen). Zij zijn bereikbaar via het secretariaat van Rondomzorg, en buiten kantoortijden via de bereikbaarheidsdienst van Rondomzorg, via 058–2990250.
- Behandelaren hebben maandelijks consultatiemomenten met de regiebehandelaar.
- Er is een overdracht geregeld en vastgelegd in het geval dat de praktijk plotseling sluit wegens overlijden of andere calamiteiten.
Behandeling
Het behandelplan wordt in samenspraak met de cliënt opgesteld door Mw. drs. M.W. van Bork, GZ- psycholoog (BIG) en orthopedagoog- generalist (NVO).
Het aanspreekpunt voor de cliënt tijdens de behandeling is Mw. drs. M.W. van Bork, GZ- psycholoog (BIG) en orthopedagoog-generalist (NVO).
Bij langer durende behandeling (>12 weken) stuurt de regiebehandelaar een afschrift van het behandelplan als brief naar de huisarts (of andere verwijzer), tenzij de cliënt hier geen toestemming voor geeft.
De behandelaar draagt zorg voor goede communicatie met de cliënt en, indien van toepassing en met toestemming van de cliënt, met diens naasten over het beloop van de behandeling. Dit wordt in de intake bespreekbaar gemaakt en er worden afspraken over gemaakt. Wanneer zich gedurende de behandeling iets aandient waarover de behandelaar contact wil hebben met het systeem van de cliënt, wordt dit met de cliënt besproken alvorens er contact met anderen wordt opgenomen.
In iedere behandelsessie wordt verwezen naar het doel en de voortgang van het behandelproces zoals dat in het behandelplan is opgenomen, en de te nemen vervolgstappen. Dit wordt samen met de cliënt vastgelegd in het Elektronisch Cliënten Dossier. Op deze manier wordt de voortgang van de behandeling gedurende iedere sessie gemonitord. Daarnaast wordt er middels ROMmen bijgehouden of de geboden behandeling resultaten boekt.
GbGGZ Rondomzorg is aangesloten bij het SVR, de Stichting Vrijgevestigden Rommen. Via NetQ worden gegevens aangeleverd aan het SBG, de Stichting Benchmark GGZ.
Evaluatie
De behandelaar evalueert periodiek en tijdig met de cliënt (en eventueel zijn naasten) de voortgang, doelmatigheid en effectiviteit van de behandeling. Iedere sessie wordt met de cliënt teruggeblikt op het behandelplan en wat er in de sessie is bereikt met betrekking tot het behandelplan. Dit wordt vastgelegd in het Elektronisch Cliënten Dossier.
De tevredenheid van de cliënt wordt gemeten door de cliënt aan het einde van het traject een digitale vragenlijst te laten invullen (de CQ- index Kortdurende Ambulante GGZ, verkorte versie). Daarnaast is er gedurende de behandeling een aanspreekpunt voor de cliënten beschikbaar.
Afsluiting behandeling
De behandelaar bespreekt met de cliënt (en eventueel zijn naasten) aan de hand van het behandelplan de resultaten van de behandeling en de mogelijke vervolgstappen. De verwijzer (meestal de huisarts) krijgt een kopie van de afsluitbrief (met de bereikte resultaten), tenzij de cliënt hier bezwaar tegen maakt. Als er een vervolgbehandeling nodig is, geeft de behandelaar hierover gericht advies aan de verwijzer. De behandelaar informeert de vervolgbehandelaar waar nodig over het verloop van de behandeling en de behaalde resultaten voorzien van het vervolgadvies, tenzij de cliënt hier bezwaar tegen maakt.
Contracten en tarieven
GbGGZ Rondomzorg is met zorgverzekeraar De Friesland gecontracteerd. De kosten voor de behandeling gaat af van het eigen risico bij aanvullende verzekeringen. Verder hoeft voor de behandeling geen eigen bijdrage per consult te betalen.
Meer informatie over contracten met zorgverzekeraars en tarieven is te vinden op https://www.rondomzorg.nl/1e-lijns-psychologenpraktijk/verzekeraars/
Voor alle verzekerde ziektekosten geldt een eigen risico. Dat eigen risico bedraagt 385,- euro per jaar.
Afspraken moeten uiterlijk 24 uur voor het tijdstip van de behandeling geannuleerd worden. Bij niet annuleren en bij annuleringen binnen 24 uur voor de afspraak is de behandelaar gerechtigd de gereserveerde tijd naar redelijkheid en billijkheid aan de cliënt in rekening te brengen. Dit betekent dat de cliënt buiten de kosten voor de behandelingen een aparte factuur krijgt. Deze factuur moet de cliënt zelf betalen en kan niet bij de zorgverzekeraar ingediend worden. Het tarief voor no-show bedraagt 40,- euro.
Voor verzekeraars waarmee wij geen contract(en) hebben afgesloten hanteert Rondomzorg 100 % van de bijgevoegde door de NZa vastgestelde maximumtarieven voor de basis-ggz, tenzij de therapeut andere afspraken met de cliënt heeft gemaakt. De behandelaar stelt de cliënt daarvan op de hoogte vóór de start van de behandeling.
Bij de afzonderlijke therapeuten staat aangegeven met welke zorgverzekeraars de behandelaar geen contract heeft en de cliënt de kosten dus zelf moet betalen. De zorgverzekering vergoedt dan een deel van de kosten van de behandeling. Zie voor meer informatie de polisvoorwaarden van de zorgverzekeraar.
Voor de behandeling van gezondheidsklachten, die niet (meer) onder de verzekerde zorg vallen, geldt dat de cliënt deze behandeling zelf moet betalen. Hiervoor geldt het zgn. OZP tarief van € 95,89 euro per sessie.
Het maximum OZP-tarief voor de prestatie OZP niet-basispakketzorg consult wordt jaarlijks vastgesteld door de NZa en is voor 2016: € 95,89. Het OZP tarief voor 2017 is € 98,00 per sessie.
Het tarief voor cliënten die de behandeling zelf betalen is 100% van de door de NZa vastgestelde maximumtarieven voor de gespecialiseerde ggz en basis-ggz, tenzij anders is afgesproken met de betreffende cliënt.