Rondomzorg BV is een in Leeuwarden gevestigde kleinschalige  zorgaanbieder. Wij leveren (ortho) pedagogische, psychisch en  psycho/sociale hulpverlening en diensten aan mensen met psychische en/of verstandelijke beperkingen en bijvoorbeeld  gedragsproblemen of verslavingen. Wij vinden dat iedereen recht heeft op hulp en zorg.
Korte lijntjes: Wij zijn kleinschalig, hebben korte lijntjes en houden niet van onnodige bureaucratie. Wij beschikken over goed opgeleide begeleiders, gedragswetenschappers en een GZ-Psycholoog.

Functieomschrijving

Wij zijn opzoek naar een stagiair (m/v) per september 2018 die een aanvulling kan zijn op ons huidige team. We zoeken een duizendpoot, die flexibel is, stevig in zijn/haar schoenen staat en bereid is om de bewoners verder te helpen in hun ontwikkeling. Iemand die de cliënten in zijn eigen kracht zet en doet wat werkt op de zelfredzaamheid te vergroten. Je beschikt verder over de nodige creativiteit en doorzettingsvermogen (wat als plan A en B niet werken?), Je bent bereid in je zelf te investeren, en hebt geen 9 tot 5 mentaliteit. Ervaringen met de doelgroep of elders in de zorg, aansluitende minors en/of vrijwilligerswerk is gewenst. Het werken op onregelmatige tijden kan tot je werkzaamheden behoren.

Woon-zorglocatie Zuidvliet is een kleinschalige beschermde woonvoorzieningen die ruimte biedt aan in totaal 20 éénpersoons woonstudio’s en 4
tweekamerappartementen. De doelgroep bestaat uit jongeren en (jong) volwassenen met een  ontwikkelingsstoornis (bijv. ADHD, ODD, Autisme Spectrum Stoornis), een verworven psychiatrische stoornis en/of een licht verstandelijke beperking. Daarnaast kunnen gedragsproblemen en/of verslavingen voorkomen.
Verder biedt Rondomzorg dagprogramma’s en arbeidstraining aan voor haar cliënten. Deze programma’s worden gevolgd bij Motorzorg, het Tromptheater, het Voor Mekaar Team en Kattencafé Poespas. Het behoort eventueel tot de mogelijkheden om in overleg enkele dagdelen mee te draaien bij een dagprogramma.

Wat bieden wij

Een leerzame stageplaats, waarin je jezelf kan ontwikkelen tot professional. In ons team werken veel mensen met verschillende opleidingen (o.a SPH) en ervaringen. Wij bieden je een uitdagende leeromgeving, waar je verantwoordelijkheid krijgt en deze zelf ook mag nemen. Je collega’s staan open voor vernieuwing en nieuwe/andere inzichten. Je krijgt begeleiding vanuit het team door professionals met een afgeronde HBOopleiding
en overstijgend voor je onderzoek door de locatiemanager en/of gedragswetenschapper. We bieden je daarnaast de ruimte en begeleiding om in overleg te werken aan je studie of onderzoek. Verder bieden wij onze stagiaires en medewerkers de maandelijkse In-Balans Training aan. In deze training krijg je vaardigheden aangereikt die je verder helpen om je te ontwikkelen als professional.
Daarnaast ontvang je voor de gemaakte uren een marktconforme stagevergoeding

Sollicitatieprocedure

Ben je door deze vacature geïnteresseerd geraakt in een stage binnen Rondomzorg? Solliciteer dan door een motivatie/sollicitatiebrief te sturen naar molen.jvd@rondomzorg.nl en bakker.g@rondomzorg.nl. Uit de ingekomen sollicitaties zal een aantal studenten worden uitgekozen die op gesprek mogen komen. In dit sollicitatiegesprek krijg je onder andere een casus uit het dagelijks werk voorgeschoteld. Hiervoor ga je vervolgens kort een plan bedenken. We verwachten dat je je hierbij hebt verdiept in de doelgroep, kwetsbaarheden en mogelijkheden allen aansluitend bij de visie van Rondomzorg. Na dit gesprek bestaat er de mogelijkheid dat we je mee laten draaien met een gedeelte van de dienst. Zo kan er van beide kanten worden ervaren of het klikt.