Opleiding:
 • HBO Social Work/Pedagogiek/CMV
 • MBO niveau 4
Locatie:

Noordvliet 11, Leeuwarden

Ben je nog op zoek naar een leuke, uitdagende stageplek? Kom dan stagelopen bij de dagbesteding bij Kattencafé Poespas, Tromptheater en ons Beschermd Wonen.

Over de locatie

Rondomzorg biedt op de locatie “Noordvliet” dagbesteding en arbeidstraining aan cliënten met een ontwikkelingsstoornis (bijv.: ADHD, ODD, ASS), verworven psychiatrische stoornis en/of een licht verstandelijke beperking. Binnen de twee afdelingen op het Noordvliet worden er beroepsvaardigheden opgedaan zoals op tijd komen, omgaan met gereedschappen, sociale vaardigheden en communicatie. Bij Kattencafé Poespas leren de deelnemers op een beschermde en ontwikkelingsgerichte plek wat er allemaal betrokken is bij het werken in de horeca. Ook het stukje Kattenverzorging hoort bij de werkzaamheden van onze deelnemers. Naast het werken bij Poespas biedt het Noordvliet dagbesteding bij Tromptheater waar de deelnemers vaardigheden kunnen opdoen op het gebied van licht, geluid, – en podiums- techniek of in de bediening tijdens evenementen, Tromptheater wordt namelijk vaak afgehuurd voor concerten en evenementen.
Tijdens het dagprogramma kunnen deelnemers op Tromptheater op verschillende manieren creatief bezig gaan; de kasten zitten vol met materiaal om te knutselen, breien, schilderen of sieraden te maken. Naast de verschillende dagprogramma’s beschikt het Noordvliet over 14 woonunits voor 24-uur beschermd wonen. De bewoners wonen hier zo zelfstandig mogelijk en hebben regelmatige contactmomenten met begeleiders. Tijdens de contactmomenten wordt er aandacht besteedt aan zaken zoals financiën, huishouding en dagbesteding.

Wij hanteren binnen Rondomzorg een holistische aanpak en met een aantal methodieken die het opdoen van vaardigheden en competenties op een praktijkgerichte manier ondersteunen.

Functieomschrijving

Wij zijn op zoek naar een stagiair (m/v) die ons huidige team komt aanvullen. Wij zoeken iemand die flexibel is, stevig in zijn/haar schoenen staat en in staat is om individueel in te gaan op de cliënt. Als stagiair werk je in overleg met je collega’s binnen alle afdelingen, zowel dagbesteding als ook het stuk woonbegeleiding. Binnen het dagprogramma neem je een begeleidende rol in en stimuleer je de cliënt tot het ontwikkelen van beroepsvaardigheden. Binnen het beschermd wonen hou jij contact met de bewoners, voer je gesprekken en besteedt je aandacht aan de acht leefgebieden. Je schrijft zelfstandig rapportages over de dagprogramma’s en gesprekken die je gevoerd hebt en bespreekt mogelijke signalen met de zorgmedewerkers.
Wij zoeken iemand met een pro- actieve houding, die eigen ideeën samen met de cliënt tot uitvoering brengt en de cliënt in zijn/haar ontwikkeling stimuleert.
Eerder uitgevoerde activiteiten van voorafgaande stagiaires waren bijvoorbeeld een kledingmarkt, pubquiz of fotowedstrijd.
Je maakt een actief onderdeel van het team op de locatie uit.

Wat mag je van Poespas verwachten?

 • We bieden een werkomgeving waarin je naar eigen inzicht kun inspelen op vragen van de deelnemers. 
 • Wij bieden je een uitdagende leeromgeving waarin je verantwoordelijkheid krijgt en deze ook zelf mag nemen.
 • Wij bieden je een open en gezellig team wat open staat voor vernieuwing, andere inzichten en eigen inbreng. 
 • We bieden je de ruimte en begeleiding om in overleg te werken aan je studie of onderzoek. 
 • Wij bieden je een stageplek die ook jouw leerdoelen centraal stelt en je bij het behalen van deze doelen ondersteunt.
 • Wij bieden workshops en trainingen over bijvoorbeeld stressverwerking of omgaan met agressie voor onze medewerkers een stagiaires aan 
 • Wij bieden je, voor de gewerkte uren een markconforme stagevergoeding.
 • Wij bieden je erg gevarieerd werk en de mogelijkheid om achter de schermen van de hulpverlening te kijken. 
 • We geven je eigen verantwoordelijkheid en de ruimte om op eigen initiatief te handelen en als stagiair(e) mag je natuurlijk ook leren!

Sollicitatieprocedure

Herken jij jezelf in deze vacature? Stuur dan snel een motivatie/sollicitatiebrief naar

Johan van der Molen (Teamleider Noordvliet)
molen.jvd@rondomzorg.nl