Rondomzorg is het bedrijf van Daniëlle Rubingh en René de la Porte. Beiden werken al meer dan 25 jaar in de zorg, onder andere met verstandelijk gehandicapten en de jeugdzorg, Beiden hebben ervaring als groepsbehandelaar. Vinden dat het beter kan betekent verantwoordelijkheid nemen en dat heeft geleid tot de start van Rondomzorg.
Rondomzorg is op 17 september 2007 begonnen met als doel: het bieden van integrale hulpverlening aan mensen met een verstandelijke en/of psychische beperking en/of ontwikkelingsstoornis en het leveren van jeugdzorg.
Visie Rondomzorg
Onze maatschappij wordt steeds complexer. Informatica, automatisering en systemen maken het leven enerzijds makkelijker, anderzijds ingewikkelder. Er is steeds minder ruimte voor simpel, ambachtelijk en eerlijk handwerk. Door deze trends verandert ons leven voortdurend en steeds sneller. Mensen met beperkingen hebben meer moeite om zich aan te passen, zingeving te ervaren en een zinvol bestaan op te bouwen. Anderzijds wil onze maatschappij dat mensen meer verantwoordelijkheid voor zichzelf nemen, meedoen en ruimte krijgen voor hun eigen kracht. Om dit te kunnen moet aan een zekere groep mensen ondersteuning en compensatie voor hun beperking geboden worden om die eigen kracht en mogelijkheden ten volle te ontplooien. Dit brengt ons tot de volgende stellingen:
- Iedereen die dat nodig heeft, heeft recht op de hulp en ondersteuning die hem/haar verder brengt in het leven.
- Iedereen heeft zingeving, waardering, aandacht en compassie nodig in het leven.
- Iedereen verdient de kans een zinvol en zingevend leven te leiden.
Missie Rondomzorg.
- Integrale hulpverlening: zoveel mogelijk onder 1 dak. Hierdoor zijn de lijnen kort en transparant, zo kort mogelijke wachtlijst en een passend zorgarrangement.
- Rondomzorg levert integrale hulpverlening, training en orthopedagogische begeleiding aan kinderen, jongeren en volwassenen die deze hulp nodig hebben om tot hun volle potentieel te kunnen komen en daarmee voor henzelf en hun omgeving tot een zinvolle en zingevende invulling van hun bestaan komen.
- Het beschikbare gemeenschapsgeld zo efficiënt mogelijk voor de cliënt in te zetten.
- Zo maximaal mogelijk inzetten op maatschappelijk verantwoord ondernemen.
Voor Wie?
- Kinderen/ jeugdigen/ jongvolwassen en volwassenen met psychische en/of psychiatrische problemen, dubbele diagnose problematiek, ontwikkelingsstoornissen en/of licht verstandelijke beperking met een zeer beperkte of afwezige zelfregie.
Wat bieden wij?
- Training en orthopedagogische begeleiding aan kinderen, jongeren en volwassenen.
- Dagbesteding/ participatie en Arbeidstraining.
- Ambulante ondersteuning.
- Beschermd wonen/ zefstandigheidstraining.
- Generalistische basis ggz, voornamelijk integraal in zorgtrajecten