Beschermd Wonen

Wij begrijpen als geen ander dat je zoveel mogelijk zelf wilt doen. Bij ons woon je begeleid zelfstandig. Daar waar je hulp nodig hebt, zijn wij er voor je. Je krijgt bescherming waar nodig en leeft ‘lekker gewoon’ waar je het kan. Beschermd Wonen doe je bij ons zonder hekken, maar midden in de buurt en midden in het echte leven. Weet jij hoe je zou willen wonen?

Aanmelden >

Op ’t Zuidvliet

Het Zuidvliet is een woonvoorziening met 31 woonplekken, waar je woont met mensen met verschillende hulpvragen. Iedereen heeft eigen kwaliteiten en verschillende vaardigheden. Je komt op een plek waar we elkaar ondersteunen. Je kunt gezamelijk eten of koken in je eigen woning. Het is een plek waarin je soms eens iets viert of een activiteit onderneemt, waar je leert om een goede buurman of buurvrouw te zijn en je werkt aan doelen die gericht zijn op zo zelfstandig mogelijk te worden. De bewoners en begeleiders werken samen om een cultuur te creëren die enerzijds voldoende zelfstandigheid mogelijk maakt en anderzijds sociale controle geeft.

Hoe woon jij het liefst?

Wij vinden het belangrijk dat je woont op een manier die bij jou past. Is dat samen met anderen of woon je liever alleen? Vind je het leuk om gezellige dingen te doen met elkaar? Ook als je op dit moment het liefst beschermd woont, helpen we je en het zou zomaar kunnen dat je later meer zelfstandig kunt gaan wonen. We luisteren naar je verhaal en denken mee over wat op dit moment voor jou de juiste stap is.

Aanmelden >

Op ’t Noordvliet

Het Noordvliet bestaat uit 15 woonunits en is geschikt voor jou als je wilt leren om zo zelfstandig mogelijk te wonen, maar wel begeleiding in nabijheid nodig hebt. Je ontwikkelt goed buurman- of vrouwschap met je mede bewoners. Je hebt je eigen sanitair, een eigen kitchenette en een eigen voordeur. Je woont sfeervol en op een ontzettend leuke locatie, boven Kattencafé Poespas. Je kookt samen met de andere bewoners en de groepsleiding. Wanneer jij na een dag school, dagprogramma of hard werken thuiskomt, is de keuken het dagelijkse middelpunt.

IK BEN OP MIJN PLEK

#BESCHERMDWONEN

De begeleiders

Wie gaat straks jou begeleiden? Maak kennis met onze begeleiders! Onze begeleiders helpen je op de manier die bij jou past.  Binnen het beschermd wonen is er altijd een begeleider aanwezig. Ook ’s nachts.

FRERIK

FRERIK

Begeleider #Zuidvliet

GERT JAN

GERT JAN

Teamleider #Zuidvliet

TJEERD

TJEERD

Teamleider #Noordvliet