Woonbegeleiding

Voor sommigen is zelfstandig wonen niet altijd vanzelfsprekend. Je kan het bijvoorbeeld lastig vinden om structuur te houden in de dag en dingen zoals geldzaken op orde te houden of het kan zijn dat het door een stoornis of beperking niet lukt om zelfstandig te wonen. Juist voor jou als het tijdelijk of voor een langere tijd niet lukt om op jezelf te wonen, zijn wij er. Je kunt op verschillende manieren onze hulp inschakelen.

Naar welk type woonbegeleiding ben jij op zoek?

Beschermd Wonen

Bij Beschermd Wonen woon je zelfstandig, maar toch samen. Beschermd Wonen doe je bij ons aan Het Vliet. Je kunt kiezen voor een woonunit aan het Zuidvliet of boven Kattencafé Poespas. Je deelt dan de gemeenschappelijke ruimtes met andere deelnemers. Je kookt samen met de andere bewoners en de groepsleiding. Wanneer jij na een dag school, dagbesteding of hard werken thuiskomt, is de keuken het dagelijkse middelpunt.

Ambulante Woonbegeleiding

Het vasthouden van een dag- en weekstructuur, huishoudelijke taken, het bijhouden van administratie of andere praktische dingen die soms lastig zijn bij te benen. Twee of drie keer per week komen wij bij je langs. Samen kijk je met een van onze begeleiders naar de taken die gedaan moeten worden en samen pak je die aan. Ambulante Woonbegeleiding is iets voor jou als je zelfstandig een woning huurt en wel wat hulp kunt gebruiken.

IK BEN OP MIJN PLEK

#BESCHERMDWONEN

ThuisPlus

ThuisPlus is een vorm van zorg die tussen Beschermd Wonen en Ambulante Woonbegeleiding in zit. Je woont in je eigen woning of appartement die je zelf betaalt, maar krijgt ondersteuning naar inschatting. ThuisPlus is korte en intensieve zorg voor een bepaalde periode; wanneer je bijvoorbeeld uit Beschermd Wonen komt of juist ter voorkoming daarvan. Als je net dat extra steuntje in de rug nodig hebt, maar thuisbegeleiding niet voldoende is.