Over Rondomzorg

Rondomzorg helpt haar deelnemers om in aanraking te komen met hun eigenwijze weg en het ervaren van zingeving van deze weg. Dat gaat verder dan ‘zorgen voor’. Ook gaat het over hoe je je leven vorm kunt geven door zelfredzaam te zijn en hoe je aan het roer kunt staan van je eigen leven. Vanuit waardering, aandacht en compassie brengt Rondomzorg de deelnemer daar waar het persoonlijke proces wordt aangewakkerd. Door het inzetten van zingevende middelen ontstaat er een reactie van beweging, verlangen, eigen regie en groei.

Wie zijn wij?

Rondomzorg slaat de slag tussen zorg verlenen, creativiteit, verbinding en dicht bij jezelf blijven. Dit gaat ons team gemakkelijk af door onze natuurlijk ondersteunende ingestelde houding. We gaan onze eigenwijze weg en zoeken daarin het contact met anderen om hun inzichten te delen, om de zorg een stukje menselijker te maken.

OOK WIJ ZIJN OP ONZE PLEK

Werken bij Rondomzorg

Rondomzorg is op 17 september 2007 begonnen met als doel:

Het bieden van kleinschalige zorg op maat die inzet op zelfredzaamheid, verbinding (met jezelf en je omgeving) en het vinden van je eigenwijze weg, zodat iedereen een steentje kan bijdragen.

Onze zorg vindt plaats via Beschermd en Begeleid Wonen, maar ook via dagprogramma’s in verschillende smaken, thuisondersteuning, jeugdzorg, sociaal- en maatschappelijk werk, basis ggz en trainingen zoals stressreductietraining. Op een creatieve en professionele manier bieden wij zo optimaal mogelijke ondersteuning.

Het beschikbare gemeenschapsgeld wordt zo efficiënt mogelijk voor de deelnemer gebruikt.

Dat wil zeggen, dat het geld zoveel mogelijk ingezet wordt voor de juiste hoeveelheid kwalitatieve zorg. Dit doen wij onder andere door het gebruik van open source software en de aanschaf van tweedehands spullen.