Beste allemaal,

Het CTO is afgerond en de resultaten zijn berekend. Wauw, wat een mooie score, we krijgen van jullie het rapportcijfer 8! (vorig jaar een 7)  Dat doen we goed met elkaar. In dit verslag nemen we jullie even mee in onze analyse.

Het CTO is aan 105 cliënten aangeboden (cliënten in aanmelding zijn niet meegenomen).

Totaal aan respondenten 70% (Vorig jaar 63,5%).

Rondomzorg dat zijn wij samen! 

Ik ben op mijn plek! (cliënt centraal)

Dat waren voor ons de twee uitgangspunten voor dit CTO. Voor deze uitgangspunten kunnen we concluderen dat we zijn geslaagd in deze missie.

TOPs die we ontvingen: #Zit goed op me plek. #Vooral jullie zelf blijven als organisatie. #Het gevoel serieus genomen te worden. #De begeleiding bij ROZ is sympathieker en professioneler dan waar ik eerder ben geweest. #Ga gewoon door zoals je bezig bent.

Jullie voelen je ook op je plek (8). Jullie voelen je begrepen (8) en bovendien voelen jullie je bij ons mens boven cliënt (8) en dat vinden wij super om te horen.

De  dagprogramma’s ervaren de mensen die daar gebruik van maken als leuk en zinvol (7,5) en samen zijn wij Rondomzorg blijkt ook uit het feit jullie het prettig vinden dat het Managementteam zo zichtbaar en aanspreekbaar is (7,5) We ontvingen zelfs als TOP: #Het management ontmoeten! TOP.

Wat we graag willen verbeteren is het aantal cliënten die naar activiteiten en evenementen gaan die we organiseren samen met de deelnemers van het dagprogramma’s Tromptheater, Poespas en Motozorg. 

Ik ga regelmatig naar evenementen zoals de Bingo op de Tromp: 4

In de TIPs stond: #Meer activiteiten organiseren voor en door cliënten. #Meer variatie in activiteiten, elke week een ander. #Personeel/cliëntenraad uitje.

TOP: #Koffiemomenten, activiteiten avonden. #Het is hier altijd gezellig.

Wat er wordt er al georganiseerd binnen Rondomzorg samen met de deelnemers:

 • Iedere laatste dinsdag van de maand een Bingo in Tromptheater.
 • We organiseren vanuit Tromptheater ook de Trompetitie, Vossenjacht, spelletjesmiddag.
 • Maandelijks sporten met Rhandy.
 • Kleurplatenwedstrijd voor volwassenen een keer of 8 per jaar.
 • Op Zuidvliet is de wekelijkse activiteitenavond.
 • Jaarlijks een kledingbeurs.
 • Jaarlijkse kerstviering.
 • Jaarlijkse boswandeling.
 • Op verzoek naar de Ikea.(met de DEA naar Ikea noemde we dit altijd)
 • Vakantie Ameland.
 • Rond feestdagen doen we iets extra’s. Denk aan paasontbijt
 • We organiseren workshops vanuit Care for Culture. (podiumtechniek, Film en media, Audio recording.
 • We organiseerde dit jaar cabaret in samenwerking met voordrachten en liedjes van deelnemers.
 • Jaarlijks doen we mee aan NL-doet.
 • We doen mee aan Leeuwarder kunstroute.
 • We staan op festivals: (Uitfestival (bestaat helaas niet meer), Psy-fi, Welcome to the Village, 
 • Vanuit Poespas bieden we workshops als Dienblad lopen, Barista, gastheer/vrouwschap etc.
 • Loop van Leeuwarden met deelnemers en medewerkers.

Uit ons MTO komt naar voren dat onze medewerkers van zichzelf zeggen dat ze niet altijd even actief en serieus de activiteiten onder de aandacht brengen van cliënten bijvoorbeeld door de poster te koppelen aan een inschrijflijst, tekst en uitleg te geven, organiseren om samen te gaan. We zien al verbetering, maar hier is dus winst te behalen. Wij denken dat er ook ook winst te behalen is als cliënten onderling elkaar motiveren om naar activiteiten toe te gaan of meer initiatief te nemen in het organiseren van activiteiten waar het kan. 

Rondomzorg zijn wij samen, dat betekent dat jouw ontwikkeling afhangt van wat je samen met de hulpverlening doet en bereikt. Bij Rondomzorg voel ik mij serieus genomen: 8

TOP: #Mijn 2 coaches zijn zeer goed op elkaar afgestemd.

TIP: #Sneller aangeven als je iets een probleem vind.

Deze tip gaat ook over “samen”, als ik iets doe wat voor jou een probleem is, zeg het dan! Maar andersom is net zo waar. Het Samen kan wat ons betreft nog wel verbeteren. Ik rapporteer samen met mijn begeleider: 6

Een hele mooi verbetering t.o.v. vorig jaar is hoe jullie de inhoudelijke zorg ervaren en je ontwikkeling daarin. Ik word geholpen bij mijn persoonlijke ontwikkeling: 8/ Ik krijg de ruimte om me te ontwikkelen in mijn eigen tempo: 8,5

Ook het Samen werken aan die ontwikkeling heeft een mooie positieve ontwikkeling gehad t.o.v. vorig jaar. Mijn mentor betrekt mij in mijn zorgplan: 8 / Het zorgplan gaat echt over mij: 8/ Ik word goed geholpen bij het werken aan mijn doelen: 8 /Begeleiding helpt mij met het helder krijgen van mijn hulpvragen: 8

TIP: #Blijf rekening houden met de cliënt, blijf ondervragen. 

TOPs: #Ondanks alle WMO veranderingen, is het voor mij belangrijk dat ik mijn begeleider blijf houden. # Begeleiding doet altijd zijn of haar best en is gezellig. 

#Ik ben heel erg vooruit gegaan sinds ik hier ben.  #Ik vind het leuk dat ik vaak verantwoording krijg. #Ik vind de begeleiders erg geschikt in hun vak. #Begeleiding!!! #Geweldige hulpverleners, denken altijd mee en willen graag een stapje verder gaan. #Rondomzorg kijkt per cliënt wat ze nodig hebben. #Betrokkenheid van de begeleiders. #Privacy is goed. #De hulp, wanneer er hulp nodig is is dat er. #Nog geen slechte ervaringen gehad en de laatste tijd gaat het steeds beter met het behouden van mijn doelen. #Leuke begeleiding. 

Ik geef Rondomzorg een: 8

Verder Tips en Tops die jullie hebben gegeven en die niet in dit verslag zijn opgenomen hebben we doorgespeeld naar de afdelingen waar deze voor van toepassing zijn.

Wij zijn trots op dit resultaat en nemen al jullie opmerkingen mee om nog beter samen met onze cliënten hulp te bieden die nodig is op dit moment in jullie leven. Met jullie feedback kunnen we duurzaam passende hulp en ondersteuning blijven bieden. 

Bedankt voor jullie deelname.