Jeugdzorg

Wat kan een jeugdige bij ons doen?

Soms is er hulp nodig voor jou of voor het hele gezin om je dagelijkse leven fijn te laten verlopen. Voor jou, je broertjes en zusjes en misschien ook wel je ouders. Daarom bieden wij specialistische jeugdzorg. Jeugdzorg kun je op allemaal manieren volgen.  Samen kijken we naar je hulpvraag.

Naar welk type jeugdzorg ben jij op zoek?

#thuisondersteuning #opvoedondersteuning #beschermdewerkenleeromgeving

Zit je thuis? Krijg hulp in je thuissituatie

Thuisondersteuning kan fijn zijn voor jou en je gezin om het thuis prettiger te laten verlopen. We kunnen aan de slag met het verbeteren van de communicatie binnen het gezin. Ook als je zelf ergens tegenaan loopt en je ouders ervaren dat opvoeden soms lastig is, zijn wij er. Van het ontlasten van ouders tot hulp bij huiswerk maken; wij bieden zowel bij jou thuis ondersteuning als in onze beschermde werk- en leeromgeving. 

#zelfstandigwonen

Is het tijd om uit huis te gaan? Bij ons woon je begeleid zelfstandig

Is het voor jou tijd om uit huis te gaan? Wij bieden beschermd wonen op locatie vanaf 17 jaar. Je kunt dit inzetten als doorstroomtraject naar zelfstandigheid. Ook bieden we een intensieve zelfstandigheidstraining als je zelf een eigen woning hebt. Als jouw zorgvraag blijft, is het ook mogelijk om bij ons te blijven wonen. Word je 18 jaar, dan hoef je niet weg en kun je gewoon blijven wonen bij Rondomzorg.

#beschermdestage #arbeidstraining #onderwijstraject #ondersteuningnaschool

Beschermde leer- en werkomgeving

Zit je niet goed op school, lukt het even niet of geeft je school aan dat je even pauze moet nemen? Bij Rondomzorg hebben we daginvulling die je in kunt zetten als beschermde stage, arbeidstraining of als onderwijstraject met branche erkende diploma (mbo). Je neemt deel aan een dagprogramma waar jij plezier aan beleeft en krijgt de ruimte om je talenten te ontdekken. Daarnaast kijken we samen met je ouders naar jouw eigenwijze weg en wat het beste werkt voor jou. Dat kan bijvoorbeeld betekenen dat het prettig is dat de dag een duidelijk schema heeft, dat je sociale vaardigheden leert of dat je leert hoe je je aan afspraken kunt houden. Ben je klaar met school en ben je op zo’n naar een beschermde plek om je talenten te ontwikkelen? Bij ons stagelopen kan vanaf 14 jaar.

#dagprogramma’s #beschermdestage

KATTENCAFE POESPAS 

#wordkok

Leren over een professionele keuken?

Meld je aan

MOTOZORG

#leersleutelen

Onderhoudsbeurt?
Banden vervangen?  

Meld je aan

TROMPTHEATER

#organiseerevenementen

Podia opbouwen voor de vetste bands!

MELD JE AAN

Diagnostiek & behandeling bij Praktijk Gewoon

Soms loop je even vast in je leven. Dan kan het prettig zijn als iemand met je meekijkt. Dit kan van een klein onderzoek naar jouw kwaliteiten tot een groter onderzoek naar je cognitieve vaardigheden, zoals een IQ-onderzoek of een onderzoek naar je Sociaal Emotionele Vaardigheden. De behandeling is altijd op maat voor jouw specifieke situatie. De ene keer is het fijn om binnen je hele gezin aan de slag te gaan, een andere keer heb je behoefte aan kennis over je beperking of misschien wil je juist meer handvatten over hoe je met jouw gedrag tóch hetgeen kunt bereiken dat je wilt.

Onze Rots en Watertraining volg je gewoon via Praktijk Gewoon.

Bekijk de training

Jeugdzorg bij Rondomzorg

Rondomzorg helpt in huis, rondom het gezin en rondom onderwijs. We helpen via daginvulling of behandeling. Integraal en passend bij dat wat nodig is. Uniek aan Rondomzorg zijn onze onderwijs-zorgtrajecten voor jongvolwassenen. Ook als volwassene kun je bij ons in de zorg blijven binnen alle zorgvormen die nodig zijn.