Stagiaires gezocht voor dagprogramma

#kattencafepoespas #tromptheater


Ben jij die creatieve hulpverlener in wording met een glimlach? Een hulpverlener in opleiding die zich als een vis in het water voelt tussen een groep cliënten? Die kansen ziet, waar een ander ze laat liggen en ook bij hectiek en tegenslag het welzijn van de individuele cliënt in de groep niet uit het oog verliest? Heb jij affiniteit met horeca, evenementen, licht|geluid|podiumtechniek en ben je creatief?

En: volg je daarnaast een zorgopleiding?

Lees snel verder, want mooier gaat het niet worden in de zorg!

Dit ga je doen:

Als begeleider dagbesteding Tromptheater en Kattencafé Poespas ben je een echte groepswerker, je voelt de groepsdynamiek heel goed aan en gaat lastige onderwerpen niet uit de weg. Je bent naast hulpverlener een creatieveling, een aanjager, makkelijk in contact, open en vriendelijk naar cliënten. Je hebt oog voor de groep en behoudt het zicht op het individu. Je motiveert, stimuleert, ziet kansen, weet deze te benutten en je verbindt. Je speelt een grote rol in de ontwikkeling van het creatieve aanbod voor dagbesteding en je weet heel goed hoe je het middel Tromptheater en Kattencafé Poespas optimaal benut ten behoeve van de ontwikkeling van de cliënt. Je werkt altijd samen met een afgestudeerde zorgprofessional van Rondomzorg (HBO of MBO).

Doel van de functie:

Je biedt integrale zorg binnen de dagbesteding, helpt het aanbod te ontwikkelen en te promoten. Bieden van begeleiding aan de cliënten van de arbeidstraining en dagbesteding binnen Tromptheater en Poespas. Doel is cliënten zo goed mogelijk zelfstandig te laten deelnemen aan de maatschappij.

Wat bieden wij:

  • Een creatieve, uitdagende en bijzondere stage voor een X aantal uur per week.
  • Samenwerking met een team zorgprofessionals.
  • Je krijgt een stagevergoeding
  • Aanvullende scholing en begeleiding.
  • Loopbaan budget.
  • Gratis deelname aan ons intern trainingsaanbod.
  • Werken in een fijne, positieve, warme organisatie.

Wat verwachten wij van je:

MBO‑4 of HBO studie, richting de zorg
Groepswerk ervaring, Kennis van groepsdynamiek.
Een grote horeca‑, evenementen- en katten-affiniteit.
Je ziet mogelijkheden voor cliënten en bent creatief in het oplossen van problemen.
Je professionele houding is gericht op het versterken van de cliënt.
Affiniteit met en ervaring binnen de horeca.
Je bent je bewust over je houding als toekomstig zorgprofessional en bejegend cliënten zoals jezelf bejegend wil worden.

Functie:
Stagiaires dagprogramma

  • 16 tot 32 uur per week
  • Diensten van maandag t/m vrijdag van 8:30 uur – 16:30 uur
  • Vrijdagavond, zaterdag of zondag in overleg (evenementen).

Kernwoorden:
Ik ben op mijn plek! Doen wat werkt (hou het simpel),vergroten van eigen regie en zelfredzaamheid, je eigenwijze weg volgen, eigenaarschap, menselijk, gewoon en uit het hart. Wij geloven dat alleen onze cliënt zelf de sleutel in handen heeft tot ‘beter worden’

Het Tromptheater en Kattencafé Poespas zijn afdelingen van Rondomzorg waar dagbesteding en arbeidstraining wordt aangeboden voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Als middel tot het ontwikkelen of behouden van vaardigheden van onze cliënten, worden de werkzaamheden in het kattencafé, de keuken en Tromptheater ingezet. Alle werkzaamheden en taken binnen de afdelingen dienen als middel ten behoeve van de hulpverlening. Dus ook de administratie, het schoonmaken, de inkoop, de bediening, evenementen, PR, productie, podium opbouwen etc. We stimuleren onze deelnemers mee te participeren en zich te ontwikkelen als bijvoorbeeld barista, taartenbakker, licht en geluid medewerker, camera mens, etc. Binnen Tromptheater stimuleren wij de deelnemers tot uitvoer van eigen initiatieven. De maandelijkse bingo, de kleurplatenwedstrijd, een schilderscursus, boetseer middag of darttoernooi zijn hier voorbeelden van. Deelnemers ervaren hun dagbesteding als hun werk waarin ze overeind blijven met hun beperking(en). We organiseren onze eigen evenementen (Downtown Café) volledig samen met de deelnemers waarbij Echt werk en Zingeving centraal staan.

Voor meer informatie over Rondomzorg, klik hier.

Geïnteresseerd?

Heb je naar aanleiding van deze stagevacature vragen of wil je eerst een oriënterend gesprek, bel dan naar ons secretariaat via 058 299 02 50 en vraag naar Jantine Westerveld.

Solliciteren kan door je motivatie met CV te sturen naar pno@rondomzorg.nl